Zure kip

Zure kip

Zure kip

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

8 stukken kip
3 uien
1 teentje knoflook
3 eetlepels olie
2 theelepels sambal oelek
1 eetlepel bruine basterdsuiker
3 eetlepels ketjap
3 eetlepels azijn

Bereiden

Snijd de gepelde uien fijn en pers de knoflook uit.
Wrijf de stukken kip in met zout.
Verhit de olie in een grote pan, voeg de uien, de knoflook en de sambal toe en fruit het geheel, al roerend, 5 minuten.
Voeg de suiker toe en fruit al roerend tot de uien bruin van kleur zijn.
Leg de stukken kip in de pan en bak ze, onder regelmatig keren, in ± 10 minuten donkerbruin.
Voeg de ketjap, de azijn en 2 eetlepels water toe, breng de saus aan de kook, temper dan het vuur en laat het vlees, onder af en toe roeren, zonder het deksel op de pan, nog 30 minuten zacht pruttelen.
Serveer direct in een voorverwarmde schaal. Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus